Meer grip op uw personeelskosten? Doe mee aan de Salarismonitor 2015

 

Betaal ik mijn werknemers marktconform? Wat verdient een monteur? Moeten we het personeel variabel belonen als de winst dat toelaat? Wat zijn belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarden in de branche? Deze en andere vragen over salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden worden beantwoord als u de Salarismonitor 2015 invult.

Loonkosten grootste kostenpost

Loonkosten vormen met meer dan 50 procent van de bedrijfskosten veruit de grootste kostenpost van een installatiebedrijf. Hierop sturen is dus cruciaal voor uw onderneming. Om u hierbij te helpen laat UNETO-VNI periodiek onderzoek uitvoeren naar de betaalde salarissen en de secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de branche. Doel van dit onderzoek is om inzichtelijk te maken wat gemiddeld betaald wordt binnen de branche. Met deze uitkomsten kunt u uw organisatie goed vergelijken met uw branchegenoten om zo een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. 

Bekijk hier het filmpje waarin UNETO-VNI lid Daan Cornelissen vertelt wat hij in de praktijk doet met de uitkomsten van dit onderzoek.

Gratis rapport bij deelname aan het onderzoek

Wanneer u voor 15 oktober aan het onderzoek deelneemt, ontvangt u een gratis rapport op maat waarbij de arbeidsvoorwaarden van uw personeel worden vergeleken met de branche. Er wordt in de rapportage ook onderscheid gemaakt naar regio, naar omzetklasse en naar soort werkzaamheden.


Het Salarismonitor onderzoek vindt tweejaarlijks plaats, aan het voorgaande onderzoek in juli 2013 hebben maar liefst 600 bedrijven met in totaal 45.000 werknemers deelgenomen. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Management Centrum voert het onderzoek uit. UNETO-VNI krijgt op geen enkele wijze inzage in de door u ingevulde bedrijfsgegevens.


Het invullen vraagt wat voorbereidingstijd. Zie hier het filmpje met uitleg over de wijze van invullen.

Klik hier als u liever online meedoet aan de Salarismonitor 2015.

Liever op papier invullen? Klik hier voor bedrijven met minder dan 25 man personeel en klik hier voor bedrijven met meer dan 25 man personeel.

 

 

Go To Top