Succes wordt bepaald door het tempo waarin je verandert.

Joost Kunst

Wie is Joost Kunst

Het mooie van mijn werk binnen Management Centrum is het helpen van ondernemers en ondernemingen bij het ontwikkelen van een toekomstvisie en het omzetten van die visie in acties en positieve resultaten. Denk hierbij aan het helder formuleren en financieel onderbouwen van de ondernemingsstrategie, inrichten van een organisatiestructuur die staat als een huis, waarderen van de onderneming en begeleiden van overdracht van het bedrijf aan nieuwe aandeelhouders. Mijn kennis en ervaring op strategisch, organisatorisch en financieel gebied zet ik vooral in bij middelgrote (familie)bedrijven in de metaalindustrie en de installatiesector. Immers, voor een vakman is bijna niets mooier dan werken in de techniek. Ik heb dan ook een uitgebreid netwerk onder technische bedrijven en relevante brancheorganisaties, wat ik inzet om de juiste partijen met elkaar in contact te brengen.

Mijn ambitie is om samen met mijn klanten succes te boeken op korte, maar liever nog, lange termijn. Met over en weer het vertrouwen dat we op de goede weg zijn en waarde en winst creëren. Met gedegen kennis van hoe het bedrijf werkt en wat er speelt in de markt, goede planning en organisatie en oog voor detail. Dat geeft mij de meeste voldoening.

Na afronding van mijn studie Bedrijfseconomie in Tilburg heb ik als officier bij het Korps Commando Troepen in Roosendaal gediend en ervaren hoe het is om met je voeten in de modder te staan en onder alle omstandigheden samen te blijven werken en verantwoordelijkheid te nemen. Mijn opleidingsachtergrond bestaat verder uit een MBA (Rochester/New York en Nyenrode) en de postdoctorale studie Business Valuation in Rotterdam. Ik ben ingeschreven als Register Valuator (RV). Als bedrijfswaardeerder weet ik dat verwachte vrije geldstromen en juiste inschatting van het ondernemingsrisico allesbepalend zijn voor de waarde van een bedrijf en dat het de kunst van de ondernemer is om die vrije geldstromen te maximeren.

Waarom MC

Omdat samenwerken met mensen met wie het klikt niet alleen leuk is maar ook tot resultaten leidt. Dat geldt voor de samenwerking met onze klanten, maar is zeker ook de sleutel tot succes van Management Centrum. Wat mij motiveert is om telkens weer de brug te slaan tussen theorie en de dagelijkse ondernemingspraktijk. Daar is MC goed in en daar probeer ik iedere dag een bijdrage aan te leveren. Zo komen we tot gedegen producten die voorzien in de behoefte van onze klanten.

Na het werk

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, mountainbiken en bergbeklimmen met vrienden in de Alpen en de Schotse Hooglanden. Van mijn hobby heb ik ook een beetje een beroep gemaakt als Alpiene Tourenleider bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging, wat inhoudt dat ik met groepen op pad ga door de bergen en andere natuurgebieden (ver) buiten de bewoonde wereld.

 

 

Go To Top