De loonkosten in een bouwmaterialengroothandel omvatten circa 50% van de totale bedrijfskosten! Hiermee gaat het met afstand om de grootste kostenpost, terwijl u met goed personeel het onderscheid maakt naar uw klanten en dus voor een belangrijk deel uw concurrentiekracht bepaalt.

Reden genoeg om in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt inzicht te hebben in marktconforme beloningen. In opdracht van Hibin voert Management Centrum op dit moment een salarisonderzoek uit.

Door deel te nemen aan deze salarismonitor ontvangt u een rapport waarin uw beloningen per functie in de organisatie worden vergeleken met branchegemiddelden. Naast algemene
branchegemiddelden wordt ook gekeken naar beloningen in de verschillende regio’s in het land en naar beloningsniveaus binnen grote en relatief kleine ondernemingen.

Voorbeelden van vragen waarbij de salarismonitor antwoord geeft zijn:

  • Hoe verhoudt mijn loongebouw zich tot de concurrentie in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt?
  • Er dient zich een sollicitant aan die het bedrijf graag aan zich zou willen binden. Hoeveel zou ik die moeten/mogen betalen?
  • Een personeelslid geeft aan een aanbieding te hebben gekregen en zegt zich te kunnen verbeteren. Is het verstandig om de medewerker een voorstel te doen met betere arbeidsvoorwaarden?
  • U overweegt variabel te gaan belonen middels bonus of winstdeling. Hoe doen uw collega’s dat? Wat is gangbaar in de markt?

Leden van Hibin kunnen deelnemen door het excel vragenformulier ingevuld te retourneren naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij raden u aan om naast het excel vragenformulier ook de handleiding bij de enquête te downloaden.

Download het vragenformulier Download de handleiding

Ondernemers in de branche hellende daken hebben behoefte aan normcijfermateriaal, waaraan zij de belangrijkste kerncijfers van hun bedrijf kunnen spiegelen.
Het is een aanvulling op het branchestuctuuronderzoek dat het HBA al laat uitvoeren.

Doel: verschaffen van (financieel) inzicht aan de ondernemers in de branche
Het Management Centrum voert op verzoek van de Commissie dakdekkers hellende daken jaarlijks onderzoek uit in de branche. Elk individueel bedrijf krijgt jaarlijks het vragenformulier toegezonden voor het economische kerngegevens. Tweejaarlijks wordt de salarismonitor uitgevoerd. Doet u mee dan ontvangt u een individueel rapport waarbij de cijfers van uw bedrijf worden vergeleken met het gemiddelde van de branche.

Doe mee, er zijn geen kosten aan verbonden! Uw informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek economische kerngegevens over het boekjaar 2011. Wilt u het vragenformulier in Excel ontvangen, stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Ger Zwartendijk.

Klik hier om deel te nemen aan het Salarisonderzoek 2012. Wilt u het vragenformulier in Excel ontvangen, stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Ger Zwartendijk.

Go To Top