Jaknikkers staan in een olieveld

Marc Seesing

Wie is Marc Seesing

Aan de Universiteit van Maastricht volgde ik van 1987 tot 1993 een studie Bedrijfseconomie die ik succesvol afrondde. Na mijn dienstplicht te vervullen, als onderofficier bij de Pantserinfanterie, begon mijn carrière met een baan als accountant bij KPMG. In die tijd deed ik ook de postdoctorale opleiding voor Register Accountant. Na ongeveer zes jaar als accountant te hebben gefunctioneerd, heb ik nog vier jaar gewerkt als due diligence-specialist in de Transaction Services-praktijk. In mei 2004 ben ik begonnen als adviseur bij Management Centrum. Mijn expertises zijn het analyseren en interpreteren van historische en toekomstgerichte gegevens en van succesfactoren en risico's bij ondernemingen. Samen met de ondernemer werk ik aan zijn of haar toekomstperspectief. Dit kan gaan over reorganiseren, over overnames, maar ook over het verbeteren van de huidige bedrijfsvoering.

Waarom MC
Het samenwerkingsverband van gelijkgestemde, ondernemende bedrijfseconomen, geeft mij een berg ervaring en kennis over uiteenlopende onderwerpen. Samen bedienen we mooie klanten in een vergelijkbaar segment waardoor we regelmatig soortgelijke problemen tegenkomen. Kennisuitwisseling staat hierbij centraal. Als de klantsituatie erom vraagt, treden we gezamenlijk op in wisselende samenstellingen. Dat kan alleen als je een zelfde werkethos hebt en ook een vergelijkbare mentaliteit. Het zijn deze bindende elementen die zeer bij mij passen.

Naast MC
Ik ben vanwege mijn achtergrond als transactiespecialist en mijn ervaring als adviseur door Buyinside gevraagd om MBI-kandidaten te ondersteunen bij het evalueren van business cases en bij het onderhandelingsproces.

Lijfspreuk
Jaknikkers staan in een olieveld

Na het werk

Ben ik niet aan het werk, dan geniet ik van het leven met mijn vrouw en kind. Daarnaast speel ik hockey en race ik enkele weekenden per jaar in toerwagens. Ik doe dan mee aan de Alfa Romeo Challenge en de Youngtimer Touring Car Challenge.

Go To Top