De strategie van uw bedrijf veranderen? Dan is dit het moment. Juist nu de resultaten onder druk staan, zijn de geesten rijp om over de kern van ondernemen na te denken. Het begin is altijd eenvoudig. Het eerste doel van een commercieel bedrijf is winst maken. Veel lastiger is het beantwoorden van de volgende vraag: hoe onderscheid ik me van de rest? Hoe word ik anders? Niet beter, maar anders.

In onze visie is beter willen zijn niet het doel. Beter willen zijn leidt vaak tot imitatiegedrag. Anders zijn is wel belangrijk.

Anders is beter

De beste bedrijven zijn in staat om op een andere manier waarde toe te voegen aan hun producten of diensten dan de concurrent. Dat kan door andere diensten te leveren of door andere methodes te gebruiken en slimmer te werken. Het kan ook door er juist voor te kiezen bepaalde diensten niet de leveren, ofwel: niet iedereen te willen bedienen.

Anders willen zijn en dat ook realiseren vraagt om een directie die richting klanten, leveranciers en personeel heldere keuzes maakt. 


De adviseurs van Management Centrum zijn specialisten in het geven van strategisch advies aan ondernemende bedrijven. We begeleiden organisaties bij hun strategisch proces. Dat doen we vooral als kritische sparringpartners en als klankbord. Samen met u, de ondernemer, maken we een strategische analyse. Daar komen verschillende opties uit voort. Vervolgens worden er keuzes gemaakt en stellen we een implementatieplan op.

Klik voor nadere informatie op onze brochure: Uw strategisch plan, van denken naar doen in 7 stappen 

Go To Top