Bij het aan- of verkopen van een onderneming is een waardebepaling essentieel. Dat is onze mening. Zonder weet te hebben van de waarde van een onderneming is verantwoord onderhandelen over de prijs eigenlijk niet mogelijk.
Een goed uitgevoerde waardebepaling houdt in rekening met elementen zoals vrije geldstromen en de risico’s die vermogensverstrekkers lopen.
De adviseurs van Management Centrum zijn kundig in het bepalen van de waarde van een bedrijf en baseren zich daarbij op toekomstige geldstromen. Immers, er moet tegenover een uitgaande geldstroom (investering) wel een zodanige inkomende geldstroom staan dat de investering zinvol en renderend is. Dat klinkt logisch en dat is het ook.

Bij een waardebepaling bepaalt het risico de rendementseis. Hoe meer risico een investeerder loopt, hoe meer rendement hij zal willen behalen. Wij vertalen het risicoprofiel in een rendementseis die de investeerder of vermogensverschaffer uiteindelijk wil realiseren.
De waardebepaling krijgt u van ons in een rapport. In dit waarderingsrapport is de conclusie van de waardering opgenomen en een heldere onderbouwing, die we op verzoek natuurlijk van harte toelichten.

Management Centrum is aangesloten bij het NIRV: de beroepsorganisatie voor Register Valuators. Een Register Valuator is specialist op het gebied van waardebepaling.

Klik voor nadere informatie op onze brochures: Waardebepaling en '2 tot 5 keer de winst gedeeld door 2?' Weg ermee! 

Go To Top